Soundtrack.bg

Джим Кери също получи забрана да влиза в Русия

Един от най-известните комици в света Джим Кери няма да може да прекара идващата Коледа в Москва. Той, заедно с още около стотина граждани на Канада, получи забрана да стъпва на територията на руската федерация. Какъв удар само!

Причина за това е подкрепата, която канадският премиер Джъстин Трюдо открито показва на Украйна във войната с руския агресор. Това принуди руския президент Владимир Путин отново да покаже „мускули“, лишавайки около стотина канадци от правото да влизат в страната му. Един от тях е именно Джим Кери. Сред тях е и писателката Маргарет Атууд, автор на „Историята на прислужницата“, както и самия Джъстин Трюдо.

Руската федерация съобщи това със становище на сайта на външното си министерство. Там се чете:

„В отговор на продължаващата практика за налагане на санкции от режима на министър-председателя Джъстин Трюдо срещу руското ръководство. Политици и парламентаристи, представители на бизнес общността, експерти и журналисти, културни дейци, както и всеки, когото канадските русофобски власти смятат за нежелателен, влизането е затворено на базата на реципрочност за 100 канадски граждани.“

Войната на Русия в Украйна продължава. През септември легендарният Роджър Уотърс от Pink Floyd написа открито писмо до президента Путин, молейки да прекрати военните действия. Тогава той написа:

„Искате ли да видите края на тази война? Ако трябваше да отговорите и да кажете „Да, моля.“ Това незабавно би направило нещата много по-лесни. Ако излезете и кажете: „Също така Руската федерация няма други териториални интереси извън сигурността на рускоезичното население на Крим, Донецк и Лубанск [sic].“ Това също би помогнало.“

Не е тайна, че редица фигури от световния шоубизнес заемат страната на Украйна в конфликта и осъждат агресията на Русия и Владимир Путин. Бяха предприети и множество благотворителни инициативи, които целят да помогнат на украинския народ в разгара на този тежък конфликт на европейския континент. Остава да видим как и кога тази война ще приключи.