Soundtrack.bg
Западен свят

HBO изненадващо дръпна шалтера на „Западен свят“

С решение, което можем да определим като неочаквано, HBO взе решение да сложи край на един от най-скъпите си проекти – сериала „Западен свят“.

Шоуто ще приключи след своя 4-и сезон, въпреки очакванията да изкара поне пет кампании, в които да се разкаже цялата история. Сега обаче става ясно, че sci-fi драмата ще приключи след четвъртия си сезон. Някои фенове приеха новината с коментари, че сериалът така и не е успял да отговори на очакванията, въпреки силния първи сезон, докато други смятат, че решението на HBO в случая е прибързано.

По време на своето съществуване „Западен свят“ получи общо 54 номинации за награда „Еми“, което говори само по себе си. През миналия месец един от създателите на шоуто Джонатан Нолан заяви в интервю, че се надява сериалът да продължи поне пет сезона, за да се приключи амбициозната му история.

В това интервю Нолан каза: „Винаги сме планирали пети и финален сезон. Все още преговаряме за това. Надяваме се, че ще получим възможност да го направим“.

От друга страна, Лиса Джой – също създател на сериала, бе обявила: „Джона и аз винаги сме имали планиран един конкретен завършек на сериала, който се надяваме да достигнем. И който все още не сме достигнали“.

Първият сезон на „Западен свят“ бе приет повече от добре от критика и публика, но след това оценките на шоуто започнаха да спадат, което особено важи за трети и четвърти сезон. Не липсват и критики, че проектът е станал твърде объркващ за зрителите, които са се загубили в неговата митология. Поради това не е изненадващо, че Warner Bros и HBO решиха да спестят пари от създаването на евентуален пети сезон – не е тайна, че конкретно този сериал е изключително скъп.

Е, остава да видим дали и други проекти няма да последват съдбата на „Западен свят“. В момента HBO се радват на успеха на „Домът на дракона“, който се превърна в един от най-гледаните сериали в света за годината.