Soundtrack.bg

Джордж Р.Р. Мартин зарадва феновете с този ъпдейт за „Ветровете на зимата“

Фентъзи писателят Джордж Р.Р. Мартин има голям напредък с написването на „Ветровете на зимата“ – книга №6 от епичната му сага „Песен за огън и лед“, дала живот на сериалите „Игра на тронове“ и „Домът на дракона“.

Както е известно, Мартин често е критикуван заради това, че се бави твърде много с написването на шестата книга. Той често даваше обещания на феновете, които впоследствие не можеше да изпълни. Някои скептици дори започнаха да говорят, че той надали някога ще завърши книгата, а и поредицата като цяло.

Сега обаче американският автор зарадва феновете. Той разкри, че е 3/4 готов с книгата, която всъщност ще бъде и доста обемна.

В интервю в шоуто на Стивън Колберт, Джордж Р.Р. Мартин посочи, че „Ветровете на зимата“ ще излезе наистина голяма като размер.

„Мисля, че ще бъде голяма книга – повече от 1500 страници. Струва ми се, че съм готов с 3/4 от нея. Приключих с някои от персонажите, но не с всички.“

Водещият Стивън Колберт се пошегува, че щом на Мартин му е отнело десет години, за да завърши 3/4 от книгата, вероятно ще му трябват още три, за да завърши останалите. Писателят отговори, че това е наистина „депресиращо“, погледнато от този ъгъл.

Писателят вече потвърди, че краят на сериала на HBO ще се различава доста от финала, който той е предвидил на книгите. Той обаче допълни, че някои неща ще съвпаднат.

„Игра на тронове“ се превърна в най-успешният сериал на HBO, а неговият спиноф „Домът на дракона“ също пожъна колосални успехи в своя първи сезон. Тези дни стана ясно, че вторият сезон на шоуто вероятно ще бъде наличен през 2024 година, а освен него са планирани и други спинофи от „Песен за огън и лед“, които предстои да бъдат реализирани. Самият Джордж Р.Р. Мартин е сред главните създатели на „Домът на дракона“, което личи от добрия сценарий и развитие на персонажите.