Soundtrack.bg
Аватар

Новият „Аватар“ ще бъде дълъг над три часа

Предстоящото продължение на „Аватар“ на режисьора Джеймс Камерън ще бъде с дължина над три часа, съобщава се в някои медии.

Продължението на блокбъстъра носи името „Природата на водата“ и отново ще ни срещне с мистериозните същества на изключително красивата планета Пандора. Първият филм излезе през 2009 година и дълго време държеше рекорда за най-много регистрирани приходи в историята на киното. От своя страна, „Природата на водата“ ще бъде първият от общо четири нови филма по „Аватар“, които предстои да бъдат създадени.

Нещо повече, Джеймс Камерън дори потвърди, че „Аватар“ 3 вече е приключил с процеса на снимки. Не е ясно обаче дали Камерън ще се завърне на режисьорското място за 4-ия и 5-ия филм от поредицата, които са планирани от Walt Disney. Не е изключено друг режисьор да поеме тази задача от него.

Според източници на Deadline, „Аватар: Природата на водата“ ще е с дължина от над три часа. Трябва обаче да се отбележи, че Walt Disney все още не са потвърдили официално каква е дължината на филма.

По-рано през годината Джеймс Камерън заяви, че няма никакъв проблем в това филмът да е по-дълъг от обичайното. Той посъветва хората, на които това им пречи, просто „да станат и да отидат да се изпикаят“.

Той допълни, че хората се оплакват от това, че даден филм е твърде дълъг, а в същото време вкъщи сядат пред телевизора и гледат сериали в продължение на 8 часа. „Виждал съм как собствените ми деца гледат пет епизода от по един час на сериал един след друг“, посочи Камерън.

Е, трябва да признаем, че до голяма степен Камерън е прав.

Сред новите актьори в „Аватар“ 2 са Кейт Уинслет, Клиф Къртис, Еди Фалко, Брендън Коуъл, Вин Дизел и други. Следващите три филма от франчайза ще излязат през 2024, 2026 и 2028. Премиерата на „Аватар: Природата на водата“ ще се състои на 16 декември – броени дни преди коледните празници.