Soundtrack.bg
Венъм

Вече е ясно кой ще режисира третия филм за Венъм

Третият филм за Венъм от Spider-Man вселената на Sony вече си има режисьор. Съобщава се, че тази ключова позиция за проекта ще бъде поета от Кели Марсел, която не е ново лице за франчайза. В предишните два филма Кели Марсел бе ангажирана като сценарист, но сега ще бъде и режисьор, а също така и един от продуцентите, редом до изпълняващия главната роля Том Харди.

Първият филм за извънземния симбиот и репортера Еди Брок бе режисиран от Рубен Флейшер, докато за втория филм в режисьорския стол седна небезизвестният Анди Съркис. Сега обаче жена ще поеме палката.

Новината бе съобщена от изданието Deadline, като източници от проекта казват, че Кели Марсел и Том Харди „винаги са били на една и съща страница“, що се отнася до разказването на историята на Еди Брок и Венъм. Сценарият на третия филм вече е готов, а самият Харди го е одобрил.

Първият филм за Венъм излезе през 2018 година, а през 2021 излезе и продължението – „Време е за Карнидж“. Въпреки че двата филма бяха приети със смесени чувства от феновете, те постигнаха категоричен успех в боксофиса, което доведе и до завършване на трилогията.

На този етап се съобщава, че третият филм за Венъм ще бъде и последен. Някои обаче не вярват, че това ще се случи, имайки предвид, че „Време е за Карнидж“ бе приет като подобрение спрямо първия филм, а Том Харди наистина харесва участието си в проекта. По всяка вероятност в някакъв момент ще видим симбиота и в MCU – кино вселената на Marvel, където да се осъществи така желаната от феновете среща между него и Спайдър-Мен. За това вече се намекна както в края на „Време е за Карнидж“, така и в допълнителните сцени към последния филм за Спайдър-Мен. Иначе казано, Венъм 3 може да е последен филм от трилогията, но не и последното участие на Том Харди като Еди Брок