Soundtrack.bg

„Домът на дракона“ се завръща най-рано през 2024 година

Първият сезон на „Домът на дракона“ официално приключи. Спинофът по „Игра на тронове“ предизвика позитивни реакции от критика и публика, а някои дори сравниха качеството му с това на „троновете“. Историята разказва за времената, в които родът Таргариен управлява Вестерос със своите дракони, но възниква вътрешна борба за трона. В самия край на първия сезон видяхме и събития, които ни подсказаха, че войната вече започва.

Един от главните шефове в HBO Кейси Блойс потвърди, че почти сигурно втори сезон на „Домът на дракона“ няма да бъде наличен поне до 2024 година.

Пред Vulture Блойс заяви: „Не го очаквайте през 2023, но мисля, че някъде през 2024 година“.

Той продължи: „Тепърва започваме да изпълняваме плана си. Също както миналия път, има множество неизвестни. Не целим да бъдем свенливи или потайни, но не искаме и да казваме, че всичко ще бъде готово на определена дата, а след това трябва да го преместим… Опитвам се да не коментирам твърде много развитието на сериала, тъй че няма кой знае колко за казване, но да го кажем така – ако ние сме доволни, и Джордж Р.Р. Мартин е доволен с дадена история, тогава продължаваме“.

Сезон 1 на „Домът на дракона“ впечатли феновете с акцентите, които по принцип направиха „Игра на тронове“ толкоав велик сериал – политиката, интригите, добрите диалози и т.н. Със сигурност сценаристите свършиха добра работа, а актьорите също се представиха на ниво. Някои бяха сменени в средата на сезона заради скокове във времето, а други останаха „на фронта“.

От комерсиална гледна точка, сериалът на HBO Max също се представи великолепно. „Домът на дракона“ е един от най-гледаните сериали за годината и спечели битката с ултра скъпото шоу по „Властелинът на пръстените“ на Amazon. Всичко това ни дава предпоставки да се надяваме, че следващият сезон ще бъде на същото ниво. С помощта на самия Джордж Р.Р. Мартин, би трябвало това да е така.