Soundtrack.bg

Матю Пери разкри как е бил на косъм от смъртта – прекарал две седмици в кома

Звездата от „Приятели“ Матю Пери разкри в своите нови мемоари – Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, че само преди няколко години е бил буквално на косъм от смъртта.

Повечето фенове на актьора знаят, че той често е имал проблеми със зависимостта. Може би обаче не всички са наясно, че в даден момент положението е било толкова зле, че Пери дори е прекарал две седмици в кома.

Мемоарите на Матю Пери започват с признанието, че през 2018 година той за малко не загубил живота си. Тогава американецът бе на 49 години, а причина за проблемите му е била зависимостта му към опиоидите. Няколко седмици Пери се е борил да оцелее, тъй като дебелото му черво се е спукало заради твърде много приетите опиоиди. Наложило се той да претърпи спешна операция, а впоследствие е бил две седмици в кома. Общо пет месеца прекарал и в болница, а в продължение на почти година е трябвало да живее с колостомична торбичка.

Днес Матю Пери можеше и да не е сред живите

Пери разказва: „Докторите ми казаха, че имам около 2% шанс да живея. Бях поставен на машина, която се нарича ECMO. Тя извършва цялото дишане за сърцето и дробовете ти. Наричат го „Пресвета Дево“ – почти никой не оцелява след това“.

През годините Матю Пери се е подлагал на рехабилитация поне 15 пъти, признава самият той в мемоарите си. Не крие, че първата му зависимост към алкохола се е появила докато е снимал „Приятели“ и е бил на само 24 години.

Днес американецът се гордее, че е напълно трезвен и живее нов живот. Признава: „Веднъж моят терапевт ми каза – следващият път, когато си помислиш за оксимонтин, помисли и за това, че може да носиш колостомична торбичка до края на живота си. Вече не използвам оксимонтин – отвори се този малък прозорец и аз успях да се промуша през него“.

Матю Пери признава, че е ако е бил умрял, това надали е щяло да изненада някого, имайки предвид проблемите му със зависимостта.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.