Soundtrack.bg

Анджелина Джоли ще изиграе оперната прима Мария Калас

Холивудската звезда Анджелина Джоли ще се изправи пред ново предизвикателство в своята кариера. Тя ще изиграе на голям екран една от най-великите оперни прими на всички времена – Мария Калас.

Биографичният филм ще бъде режисиран от Пабло Лараѝн, а филмът ще носи името „Мария“. Той ще разкаже „красивата, но и трагична история на една от най-големите оперни певици“. Посочва се, че ще се акцентира върху последните дни на Мария Калас в Париж през 70-те години на миналия век.

Автор на сценария на „Мария“ е Стивън Найт, който е известен като създател на хитовата крими драма „Остри козирки“. Той вече е работил с Пабло Лараѝн по друг проект на режисьора – „Спенсър“, където под светлината на прожекторите ба Принцеса Даяна, изиграна от Кристън Стюърт.

Оцветена снимка на прелестната Мария Калас

Мария Калас е известна като една от най-успешните сопрано певици на 20-и век. Тя е родена в САЩ, но от 13-годишна възраст расте в Гърция. По време на кариерата си Калас се бори с късогледство, което я оставя почти напълно сляпа. Името ѝ е намесено и в няколко звучни скандала, включително съперничество с нейната колежка Рената Тебалди и афера с един от най-богатите хора в света по това време Аристотел Онасис.

За бъдещия си филм режисьорът Пабло Лараѝн казва: „Сбъдната мечта е да комбинирам две от моите най-големи и лични страсти – киното и операта. Да направя всичко това с Анджелина, една невероятно смела и любопитна актриса, е изключителна възможност. Един истински дар“.

Мария Калас расте в Гърция, където и изучава оперно пеене. Дебютира в италианската Ла Скала в началото на 50-те години, а през 1964 година изпълнява операта „Норма“ на Винченцо Белини в Парижката опера.

Българката Райна Кабаиванска, също голямо име в оперното изкуство, определя Мария Калас като „най-висок връх на певческото изкуство през 20-и век“, акцентирайки върху нейната невероятна техника, съвършена музикалност и магнетично присъствие на сцената.