Soundtrack.bg

Това беше бързо – Netflix дръпна шалтера на „Заразно зло“

„Заразно зло“, един от новите хорър сериали на Netflix, бе бързо прекратен след едва един сезон.

Не е тайна, че първият сезон на шоуто не предизвика особено добри отзиви от страна на фенове и критици. Напротив, повечето мнения за качеството му не бяха положителни, меко казано. Тук стрийминг платформата не се поколеба и взе бързо решение, дърпайки рано-рано шалтера на продукцията.

В сериала видяхме актьорите Ела Балинска, Паола Нунес, Ланс Редик, Аделин Рудолф и други, но нещо наистина му куцаше, за да може да впечатли верните почитатели на хорър франчайза. От гледна точка на сценарий видяхме две отделни времеви линии по време на добре познатото избухване на пандемия от смъртоносния Т-вирус, създаващ чудовища и зомбита, водещ до апокалипсис. Както обаче казахме, нещо просто куцаше.

Истината е, че „Заразно зло“ тръгна добре в стрийминг платформата и в даден момент дори бе под №2 в класацията за най-гледани сериали. Постепенно обаче шоуто не успя да задържи аудиторията, като доста хора не стигнаха до неговия край, губейки интерес. В платформата Rotten Tomatoes оценката на сериала е едва 22%, докато в Metacritic рейтингът е скандално нисък – едва 1.4.

„Крайно време е тези филми и сериали да бъдат създавани от хора, които всъщност са играли игрите“, пише един от недоволните зрители на продукцията.

Това обаче не е единственото присъствие на „Заразно зло“ в платформата на Netflix. Там феновете на франчайза могат да гледат филмите, както и анимационния Resident Evil: Infinite Darkness, който прави нелошо впечатление. На този етап обаче от Netflix не съобщават какво е бъдещето на Infinite Darkness и дали сериалът ще продължи да съществува.

Е, явно този опит за поддържане на интереса към „Заразно зло“ не се оказа много успешен. Водещи тук остават видео игрите, а дали следващите филми и сериали ще бъдат по-добри, това предстои да видим. Можем единствено да се надяваме това да е така.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.