Soundtrack.bg

След поставен рекорд, „Домът на дракона“ бе подновен за втори сезон

Първият спиноф по „Игра на тронове“ – „Домът на дракона“ официално бе подновен за втори сезон. Това се случва след само един излъчен епизод до момента, но епизод, счупил рекордите по гледаемост на HBO за дебют.

„Домът на дракона“ е предистория на „Игра на тронове“, като действието се развиват около 170 години преди оригиналния сериал. Проследява се епохата, в която родът Таргариен властва над Вестерос. Както можете да предположите, в кралския двор има множество интриги и апетити за Железния трон, което успяхме да видим по един страхотен начин в дебютния епизод. Събитията, които се разглеждат тук, ще доведат до гражданската война, която в крайна сметка води до упадъка на рода Таргариен и слизането им от власт в Седемте кралства.

А премиерата на сериала определено се оказа изключително успешна. Първият епизод на „Домът на дракона“ бе гледан от почти 10 милиона зрители, а впоследствие от HBO обявиха, че бройката е нараснала до 20 милиона. Това прави първия епизод на шоуто най-успешният дебют на сериал в цялата история на платформата.

Сега един от шефовете на HBO Франческа Орси формално обяви, че „Домът на дракона“ е подновен и за втори сезон, макар и всички да знаехме, че това няма как да не се случи.

Преди време създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин призна, че в HBO вече се разработват над половин дузина проекти, свързани с неговата вселена. Знае се, че в бъдеще ще видим и спиноф сериал, водещо лице в което ще е Джон Сноу – един от основните герои на оригиналния сериал.

„Домът на дракона“ е създаден от Райън Дж. Кондал и самия Джордж Р.Р. Мартин, а първият сезон ще протече в рамките на десет епизода. Дългоочакваният втори епизод на първи сезон следва да е при нас след само два дни, а ние нямаме търпение да проследим как ще се развие историята след взривоопасната премиера.