Soundtrack.bg

Пуснаха първи трейлър на сезон 5 на „Историята на прислужницата“ (ВИДЕО)

Стрийминг платформата Hulu разпространи първи пълен трейлър на предстоящия пети сезон на „Историята на прислужницата“ – един от най-награждаваните сериали в последните години.

Както е известно, сезон 4 на шоуто завърши по изключително драматичен начин. Джун, предвождаща цял „отряд“ от бивши прислужници, нанесе брутална смърт на някогашния си господар – Командир Уотърфорд. По това време последният бе на територията на Канада, което позволи на Джун да планира жестокото му убийство.

Няма спор, че убийството на Уотърфорд ще бъде сред водещите теми в сезон 5 на продукцията. Включително и начина, по който съпругата на Уотърфорд Серина ще приеме случилото се. Подозираме, че от нея следва да очакваме доста силни ходове, имайки предвид, че за това развитие на образа ѝ бе загатното неведнъж досега.

Вижте и самия трейлър на сезон 5 на „Историята на прислужницата“:

В синопсиса на сезон 5 се казва: „Джун се изправя пред последствията от убийството на Командир Уотърфорд, докато изпитва проблеми да преоткрие своята идентичност и цел. Овдовялата Серина се опитва да подсили позициите си в Торонто, а влиянието на Гилеад се прокрадва в Канада.“

„Командир Лорънс работи с Леля Лидия, опитвайки се да реформира Гилеад и да се издигне до власт. Джун, Люк и Мойра се борят с Гилеад от дистанция, продължавайки мисията си да спасят Хана.“

В края на трейлъра виждаме Джун да казва: „Моля се за нашите деца. Дано успеят да живеят живот без цялата тази омраза. Господи, дано се справят по-добре от нас“.

Едно от новите лица в пети сезон е актрисата Джинивийв Ейнджълсън (The Afterparty), която ще се включи в сюжета като г-жа Уийлър – жена, намираща се в Канада, която идолизира Серина Уотърфорд. Част от каста остават Брадли Уитфорд, Макс Мингела, Оу-Ти Фагбенли, Самира Уайли, Ан Дауд, Маделин Брюър и други.

Сезон 5 на „Историята на прислужницата“ ще дебютира на 14 септември. У нас сериалът може да бъде гледан в платформата на HBO Max.