Soundtrack.bg

Шон Бийн разкри коя е любимата му сцена, където умира

Шон Бийн има интересната репутация на актьор, който често умира във филмите (или сериалите), в които участва. Надали това е точно търсен ефект, но е факт, че Бийн има доста екранни моменти, в които персонажът му предава Богу дух.

Сред тях, например, е обезглавяването на Нед Старк в първия сезон на „Игра на тронове“. Самият Бийн обаче разкри, че любимата му „смърт“ е друга – в образа му на Боромир в един от филмите по „Властелинът на пръстените“.

Говорейки пред RadioTimes, актьорът обясни защо именно това му е любимият момент от подобен тип.

„Мисля че смъртта му е много героична, триумфална и трогателна“, каза той. „Имаше патос. И [честотата на кадрите] се забави и страхотната музика се възпроизвеждаше наистина силно. И беше страхотно да опитам да отвърна на удара – той продължи завинаги.”

Той добави: „Бях много щастлив от това! По-добре от бърза смърт!“

Говорейки по-общо за честата смърт на своите герои, Шон Бийн продължи да обяснява как сега пита сценаристите на всеки проект за съдбата на персонажа си, преди да приеме роля. „Започвам от края!“, добави той, докато се преструваше, че прелиства сценария.

В скорошно интервю за The Guardian, Шон Бийн разкри как сценаристите на „Игра на тронове“ са му обяснили, че героят му ще умре още в първи сезон на шоуто. Той обаче е харесвал персонажа си и е нямал нищо против.

„Когато за първи път се срещнах със сценаристите, те ми казаха: „Умираш, но участваш в почти целия първи сезон“. Но той беше страхотен герой и това беше добра смърт, така че нямах нищо против.“

Не може да му се отрече на Шон Бийн, че е участвал в може би двете най-велики фентъзи продукции в историята на киното и телевизията. А още по-любопитното е, че героите му умират и в двата случая. Е, както се казва, може би това е просто съдба.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.