Soundtrack.bg
Дейвид Харбър

Актьор от Stranger Things с признание: Смятахме, че никой няма да го гледа това

Stranger Things е една от най-успешните оригинални продукции на стрийминг платформата Netflix. Ако не и най-успешната. Откакто дебютира със своя първи сезон, сериалът се превърна в глобален феномен, носещ приходи и от всякакъв тип мърчъндайзинг.

Историята разказва за събитията в малкото американско градче Хоукинс, където се отваря портал към друго измерение, изпълнено с ужасяващи същества. Наскоро имахме възможност да гледаме четвъртия сезон на шоуто, а предстоящият пети ще бъде последен.

Един от главните актьори в Stranger Things е Дейвид Харбър, който изпълнява ролята на шериф Хопър. Неговото участие в сезон 4 беше доста интересно, но няма да ви разкриваме нищо, защото не обичаме спойлери. Ако все още не сте го гледали, поправете тази грешка.

Самият Дейвид Харбър направи интересно изказване в интервю за BBC One. Той заяви, че хората от екипа на сериала изобщо не са вярвали в неговия успех, даже напротив.

Попитан дали е очаквал, че Stranger Things ще се превърне в подобен глобален феномен, Харбър отвърна: „Не, даже изобщо. Помня, че когато снимахме първия сезон, някъде около четвъртия епизод, моят фризьор дойде при мен и ми каза: „Не мисля, че това нещо ще се получи“.

Той продължи: „Когато завършихме снимките, изобщо не очаквах, че ще има и втори сезон. Смятах, че ще бъдем първата продукция на Netflix, която ще бъде спряна след още първия сезон. Бяхме на мнение, че никой няма да гледа този сериал и всичко ще приключи като едно голямо бедствие“.

Сега обаче ситуацията е съвсем различна. Последният пети сезон на Stranger Things е вероятно едно от най-очакваните неща в цялата платформа на Netflix. В четвърти сезон разбрахме ключови неща за историята като цяло, а сега ще видим и самата развръзка. Случилото се досега определено ни поставя на нокти, а финалът на сезон 4 бе повече от драматичен. Иначе кариерата на Дейвид Харбър също тръгна нагоре след сериала. Той се снима в продукции като „Хелбой“ и „Черната вдовица“ на Marvel, което говори само по себе си.