Soundtrack.bg

ВИДЕО: Guns N’ Roses направиха кавър на парче на AC/DC

Винаги е интересно да гледаме как една велика банда прави кавър на песен на друга такава. В случая това стана факт в нидерландския град Грьонинген, където гостуваха американските хард рок легенди Guns N’ Roses.

В един момент от шоуто, Guns изненадаха феновете си с първите акорди на „Back In Black“ – една от най-разпознаваемите песни на AC/DC. Последва изпълнение на парчето, което сериозно наелектризира публиката в Грьонинген.

Когато говорим за връзката между Guns N’ Roses и AC/DC, тук не става дума единствено за взаимно уважение. Сигурно помните, че фронтменът на Guns Аксел Роуз бе ангажиран като заместващ вокалист на AC/DC, тъй като титулярът Брайън Джонсън не можеше да пее по концерти поради здравословни проблеми. Тогава Аксел изнесе серия от концерти с AC/DC в Европа и Северна Америка, получавайки позитивни оценки за представянето си.

Е, явно на Аксел му липсва да изпълнява парчета на австралийската банда, тъй като той включи „Back In Black“ в репертоара на Guns N’ Roses:

Представянето на Аксел Роуз с AC/DC му заслужи уважението и на членовете на австралийската рок банда. Това обаче важи в пълна сила и за колегите му от Guns N’ Roses. Култовият китарист Слаш сподели в едно от интервютата си, че според него Аксел се е справил страхотно като временен вокалист на AC/DC.

„Самият факт, че той бе помолен да направи това, е супер. Мога да ви кажа, че Аксел си скъса задника от работа, за да се справи. Слушах го на живо в Лондон и направо ме отвя. Беше феноменален, особено с нещата от времето на Бон Скот. Тогава се почувствах невероятно горд с него“.

Ако не се стигне до неприятна изненада, би трябвало скоро да видим нов албум от Guns N’ Roses. За последно те издадоха дългочакания Chinese Democracy през 2008 година. Колкото до AC/DC, през 2020 те пуснаха Power Up, който бе под номер 17 в тяхната дискография.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.