Soundtrack.bg

Фронтменът на Green Day се отказва от американското си гражданство

Фронтменът на пънк легендите Green Day Били Джо Армстронг обяви, че вече не иска да е американец и ще се откаже от гражданството си. Той стори това по време на концерт на групата в Лондон. Пънк иконата дори се закани, че ще се премести да живее именно в Англия.

Причина за недоволството на 50-годишния Армстронг е решението на Върховния съд на САЩ, за което всички говорят в момента. А именно – гласуването в полза на закон в щата Мисисипи, който забранява правенето на аборт, ако плодът е достигнал 15 седмици. Бяха отменени и някои ключови прецеденти от от 1973 година и решението „Роу срещу Уейд“.

Докато Green Day свириха в английската столица, Били Джо Армстронг не спести дори малка част от емоциите си, крещейки пред микрофона: „Да го ду*а Америка! Отказвам се от ши*аното си гражданство! По дяволите, ще се преместя тук“.

И продължи:

„Има прекалено много ши*ана тъпащина в този свят, за да се върна обратно в тази нещастна ши*ана имитация на държава. О не, аз не се шегувам. Ще получите много от мен в бъдеще“.

Били Джо Армстронг продължи със същата риторика и по време на концерта на Green Day в Хъдърсфийлд. Там той изригна: „Да го ду*а Върховния съд на Америка!“ Той нарече и съдиите от Върховния съд „кретени“.

Множество други знаменитости също се изказаха негативно срещу решението на Върховния съд на САЩ относно абортите.

Актрисата Виола Дейвис написа: „Сега, повече от когато и да е било, трябва да използваме своя глас и сила! Ние сме хората!“

В същото време поп звездата Тейлър Суифт добави: „Ужасена съм, че след толкова десетилетия на борби за правата на жените, ние отново се намираме тук.“

По време на свой концерт, младата певица Били Айлиш сподели пред публиката: „Днес е един много, много мрачен ден за жените в Америка. Дори не мога вече да мисля за това“.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории