Soundtrack.bg

Stranger Things изстреля нагоре слушанията на „Master of Puppets“

Една от най-знаковите песни на Metallica „Master of Puppets“ се радва на още по-голяма популярност заради хитовия сериал на Netflix Stranger Things.

Наскоро приключи предпоследният четвърти сезон на шоуто, създадено от братята Дъфър специално за стрийминг платформата. В последния епизод станахме свидетели на страхотна сцена, в която Еди Мънсън се намира в паралелната реалност Upside Down и прави соло на китарата си, привличайки прилепите, предпазващи главния антагонист Векна. По време на въпросното соло, Еди свири именно „Master of Puppets“ – една от най-великите композиции на легендарната американска траш метъл банда.

Преди да продължим нататък, припомнете си страхотната сцена от последния епизод на сезон 4 на Stranger Things:

Самите Metallica изразиха радостта си, че тяхната песен е станала част от драматичен момент в един от най-обичаните сериали в света към настоящия момент.

В свое изявление Metallica написаха: „Начинът, по който братята Дъфър вкарваха музика в Stranger Things винаги е бил на следващо ниво. Останахме извънредно развълнувани, че не само включиха „Master Of Puppets“ в шоуто, но и че изградиха такава ключова сцена около нея“.

Откакто „Master of Puppets“ бе включена във финалния епизод на Stranger Things, нейните слушания отидоха „нагоре“ във всички стрийминг платформи. В най-популярната Spotify песента е вече на 7-о място в класацията Top 50 USA. Според Digital Music News, за първи път досега тази песен успява да влезе в Топ 10 на престижния чарт.

Подобно нещо в четвърти сезон на Stranger Things се случи и с песента на Кейт Буш „Running Up That Hill“, която изведнъж сякаш се превърна в най-популярното парче в света – десетилетия след появата си. Причина за това бе друга знакова сцена в сериала, при която Макс използва „Running Up That Hill“, за да се отскубне от хватката на Векна и неговата хипноза. Според някои данни, само заради сериала Кейт Буш е успяла да добави повече от 2.3 милиона долара приходи към банковите си сметки.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории