Soundtrack.bg
Ози Озбърн

Ози Озбърн: Последните 4 години бяха много тежки за мен

Хеви метъл легендата Ози Озбърн продължава да създава нова музика, въпреки здравословните му проблеми в последно време.

Съвсем скоро Ози ще представи новия си студиен албум Patient Number 9, като вече успяхме да чуем първи сингъл от него, носещ същото име. В текста на песента се говори за пациент на клиника за психично болни. Интересното е, че Ози е написал парчето, приемайки съпругата си Шарън за главен герой в него. Реално, тя е въпросният „пациент номер 9“.

В следващия албум на 73-годишния музикант ще гостуват имена като Джеф Бек, Зак Уайлд и Тони Айоми. Самият Ози признава, че работата по проекта му е помогнала да се справи с мисълта за множеството здравословни проблеми, които има. Преди броени дни той претърпя и операция на врата и гръбнака, като Шарън Озбърн определи интервенцията като нещо, което „ще предопредели оставащите години от живота му“.

За новия си албум Ози Озбърн сподели: „Бях ваксиниран срещу COVID-19 и дори си поставих бустерна доза, но въпреки това хванах вируса. Последният ми албум (Ordinary Man) излезе само няколко седмици преди началото на пандемията. Тогава бях готов да започна да работя по следващия, но внезапно светът бе затворен. Не е тайна, че последните четири години бяха много тежки за мен. Работата по този албум ми помогна да спра да мисля за проблемите си“.

Ози не крие щастието си, че отново работи с някогашния си колега от Black Sabbath Тони Айоми. По негов адрес той заяви: „Страхотно е, че продължавам да работя с Тони. Той е властелинът на рифовете. Никой не може да се доближи до него в това отношение.“

Относно новия си сингъл „Patient Number 9“, Ози е много доволен от работата, която е свършил китаристът Джеф Бек. „Тази песен разказва за пациент в клиника за психично болни. Да имам някой като Джеф в албума си е просто невероятно – истинска чест. Няма друг китарист, който да може да свири като него. Неговото китарно соло в „Patient Number 9″ може да накара челюстта ти да увисне“.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории