Soundtrack.bg
Жокера

Официално потвърдиха продължението на „Жокера“

Режисьорът и сценарист на „Жокера“ Тод Филипс официално потвърди, че брилянтният комиксов филм от 2019 година ще се сдобие с продължение. Той потвърди и неговото име – Joker: Folie à Deux.

„Жокера“ излезе на екран през 2019 година и промени изцяло представите ни за съвременен комиксов филм. Лентата направи впечатление не само с брилянтната актьорска игра на Хоакин Финикс, който получи „Оскар“ за ролята, но и с невероятната атмосфера, подхождаща напълно за герой от дебрите на Готъм Сити.

Дълго време феновете мечтаеха за продължение на „Жокера“, а сега те най-сетне ще могат да го получат.

В Instagram създателят на „Жокера“ Тод Филипс пусна две снимки, с които оповести втората част. На едната той показва сценария на предстоящия филм, а на другата е заснет Хоакин Финикс в момент, в който го чете.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

Така Финикс ще се завърне в ролята на социалния аутсайдер Артър Флек, който вследствие на неуспехите си в живота и сериозните си психични заболявания, губи разсъдъка си и бавно се превръща в Жокера – един от най-големите врагове на Батман във вселената на DC. Краят на първия филм определено остави историята отворена, като тепърва ще видим какво ще се случи с Флек/Жокера в създадения от Тод Филипс свят.

Не закъсняха и първите теории от страна на феновете. Тъй като заглавието на филма Folie à Deux е термин за „споделена лудост“, това загатва за присъствието на още един герой в цялата картинка. Някои вече заподозряха, че това може да бъде Харли Куин, чиято история е тясно свързана с култовия злодей. На този етап обаче това е само теория, а ние практически не знам нищо конкретно за продължението на лентата.

Остава да се надяваме, че вторият филм ще бъде поне на нивото на първия. Имайки предвид, че продължението ще бъде направено от същите хора, можем да се запасим с високи очаквания.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.