Soundtrack.bg

Джеф Бриджес призна, че е бил близо до смъртта

Култовият американски актьор Джеф Бриджес призна, че е имало реална опасност вече да не е между живите. Причина за това е фактът, че той се е разболял от COVID-19 в момента, в който е бил в ремисия и е водел тежка битка с рака.

През 2020 година Бриджес научи кошмарната новина, че страда от Неходжкинов лимфом, а в стомаха му е открит тумор, достигащ размери от 30 сантиметра. Актьорът светкавично стартира лечение, като за щастие химиотерапията даде резултат и той получи ясни надежди за оцеляване.

Пред издание People Джеф Бриджес си спомня: „Те ми приготвиха коктейл, който действаше, и, човече, действаше бързо. Това нещо просто се взриви“, каза той.

През януари 2021 година обаче Бриджес пипна COVID-19, което доста утежни ситуацията му. По това време все още нямаше налична ваксина, а имунната ситема на актьора бе силно отслабнала заради химиотерапията. Актьорът призна, че е бил в изключително голяма опасност в този етап от възстановяването си.

Джеф Бриджес в сцена от иконичния „Големият Лебовски“

Той разказа: „Нямах защити. Точно това прави химиотерапията – тя ви лишава от цялата ви имунна система. Нямах с какво да се боря. COVID направи рака ми да изглежда като нищо.“

Звездата от „Големият Лебовски“ продължи: „Бях доста близо до смъртта. Лекарите непрекъснато ми казваха: „Джеф, трябва да се бориш. Ти не се бориш.“ Бях в режим на предаване. Бях готов да си тръгвам. Танцувах със своята смъртност“.

Актьорът прекарва цели пет месеца в болница, а успешна терапия с реконвалесцентна плазма съумява да го върне към живота. При това лечение на пациента се влива кръв от други хора, които вече са успели да се справят с дадено заболяване. Впоследствие Бриджес започва да работи с физиотерапевт три пъти седмично, преди да се завърне към работа с проекта The Old Man.

В крайна сметка Джеф Бриджес призна, че досегът със смъртта го е накарал да обмисли някои важни неща, сред които и любовта, която той изпитва към своето семейство.