Soundtrack.bg

Рей Лиота е успял да завърши два нови проекта преди смъртта си

Светът на киното посърна заради внезапната смърт на холивудския актьор Рей Лиота. Звездата от „Добри момчета“ издъхна неочаквано на 67-годишна възраст, докато се намираше в Доминиканската република за снимки на филма Dangerous Waters. На този етап не е ясно докъде са били стигнали снимките на продукцията, преди Лиота да почине в съня си.

Изданието Variety съобщава, че американецът все пак е успял да завърши два проекта преди кончината си. Един от тях е сериалът на Apple TV+ Black Bird, чиято премиера се очаква през месец юли. Там Лиота си партнира с имена като Тарън Егертън, Пол Уолтър Хаузър и Грег Кинеър. Сериалът е базиран на романа от 2010 година With The Devil: A Fallen Hero, A Serial Killer, and A Dangerous Bargain, написан от Джеймс Кийн. Там Рей Лиота влиза в ролята на полицай, чийто син е осъден на десет години затвор заради разпространение на наркотици. По време на присъдата му е предложено предсрочно условно освобождаване, ако се премести в затвор за престъпно луди и се сприятелява със серийния убиец Лари Хол.

Тарън Егертън отдаде почит на вече покойния Рей Лиота в Instagram, описвайки работата с него като „дълбоко преживяване“.

„Никога не съм чувствал толкова лесна, топла връзка с друг актьор“, пише Егертън. „Той беше толкова щедър. Ако тръгнех по един път, той ме следваше. Винаги танцуваше. Винаги слушаше. Никога не беше егоист“.

Рей Лиота – един актьор, който наистина ще ни липсва

В своя пост Тарън Егертън добави: „Изключително съм горд със следващия си проект. Беше усилена работа и бях благословен да имам редица невероятни партньори на сцената, но винаги ще бъда най-горд със сцените си с Рей; връзката, която изградихме, се чувстваше реална по някакъв странен начин.“

Другият проект, който Рей Лиота е успял да завърши преди смъртта си, е трилърът Cocaine Bear. Той е режисиран и продуциран от Елизабет Бенкс, като лентата се очаква през месец февруари 2023 година. Лентата е вдъхновена от реален случай, при който през 1985 година мечка в САЩ поглъща цял плик с кокаин.