Soundtrack.bg

Walt Disney искат да направят „съвсем нова“ Star Wars сага

В Walt Disney изглежда са напълно ясни, че третата трилогия от „Междузвездни войни“ бе пълен провал и е буквално ненавиждана от повечето фенове на поредицата. Поради това те са решени да поправят грешката си, създавайки „изцяло нова сага“ от света на Star Wars. За това поне потвърди президентът на Lucasfilm Кейтлин Кенеди.

Третата трилогия от „Междузвездни войни“ приключи с Епизод IX – „Възходът на Скайуокър“ през 2019 година. И ако филмите не се представиха никак зле в боксофиса, мнението на критици и фенове не бе особено позитивно. Меко казано. В медиите дори се появиха слухове, че Disney обмислят да махнат последните три филма от канон-а, явно осъзнавайки, че те не струват.

Пред GamesRadar Кейтлин Кенеди заяви, че вече се работи по бъдещето на поредицата, която вече навлезе активно и в бизнеса със сериалите. Тя заяви: „Не сме спирали да планираме следващите филми. В момента се случват вълнуващи неща с телевизионните ни проекти, които подсказват за посоката, към която сме поели.“

Последната Star Wars трилогия не бе особено качествена

„В момента работим с много талантливи хора – хора, на които наистина им пука накъде отиват „Междузвездни войни“ и искат да върнат хората обратно в киносалоните. Мисля, че можем да се завърнем с истински трясък. Това е много важно за нас“.

Кенеди допълни: „Трябва да създадем изцяло нова сага. Това ще коства много усилия, но не сме спирали да обсъждаме въпроса и да разговаряме“.

Със сигурност следващият филм от Star Wars ще бъде дело на режисьора Тайка Уайтити, който вече имат опит с блокбъстър франчайзите от работата си за Marvel. Ако имаме късмет, въпросният филм ще можем да гледаме още през следващата година. Има и друг филм от „Междузвездни войни“, който ще бъде продуциран от Кевин Файги – човекът, който има главен принос за успеха на кино вселената на Marvel.

Иначе днес излезе първи епизод от сериала за Оби-Уан Кеноби в Disney+, а през следващата година ще имаме нов сезон на „Мандалорецът“.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.