Soundtrack.bg

Морган Фрийман вече няма право да влиза в Русия

Именитият актьор Морган Фрийман стана един от общо 962-мата американци до момента, които получиха перманентна забрана да влизат на територията на Русия.

Така чернокожият актьор се присъединява към имена като собственика на Meta Марк Зукърбърг и кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън, които също са удостоени с тази „чест“. Излишно е да казваме, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис също нямат право да стъпват на руска земя. Любопитното е, че в списъка бе вкаран и някогашният сенатор Джон МакКейн, въпреки факта, че той почина преди няколко години.

Ходът на Русия е в отговор на санкциите на САЩ, наложени на страната след нахлуването ѝ в Украйна по-рано тази година. Съобщава се, че Морган Фрийман е добавен към списъка, след като през 2017 година той участва във видео, в което обвинява руското правителство, че се намесва в американската демокрация.

Според CNN, носителят на „Оскар“ е озвучавал рекламния видеоклип за организация, наречена The Committee to Investigation Russia. Клипът е режисиран от автора на „Когато Хари срещна Сали“ Роб Райнер, който също е добавен в списъка на Кремъл за „персона нон грата“.

„Подчертаваме, че враждебните действия, предприети от Вашингтон, които действат като бумеранг срещу самите Съединени щати, ще продължат да получават подходящ отпор“, казаха от руското външно министерство.

Те добавят: „Руските контрасанкции са провокирани и имат за цел да принудят управляващия американски режим да промени поведението си, признавайки новите геополитически реалности.“

Самият Морган Фрийман все още не е коментирал добавянето си в черния списък на Кремлин, но и подозираме, че надали това ще го трогне особено.

Руската инвазия в Украйна стартира на 24 февруари, като тогава президентът Владимир Путин обяви „специална операция“ за „демилитаризация и денацификация“ на украинската държава. Големи части от източна Украйна в момента са под руски контрол, а своевременно западният свят наложи жестоки санкции на Руската федерация. Почти 7 милиона украинци са напуснали страната след началото на войната.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.