Soundtrack.bg

„Ривърдейл“ приключва след края на сезон 7

Тийн драмата „Ривърдейл“ приключва след края на своя седми сезон, официално обявиха от CW.

ТВ мрежата обяви края на шоуто в четвъртък (19 май) по време на споделянето на есенната програма за 2022 г., като също така оттам заявиха, че седмият и последен сезон ще дебютира през следващата 2023 година.

Марк Педовиц, президент и главен изпълнителен директор на CW сподели пред Variety:  „Аз силно вярвам в това да давам подходящо изпращане на сериали, които отдавна са в ефира. Искаме да сме сигурни, че това ще се случи по правилния начин.“

Той също така посочи, че създателят на шоуто Роберто Агире-Сакаса е бил „развълнуван от тази новина“, добавяйки: „Те също смятат, че седем години са правилната цифра за „Ривърдейл“.

„Ривърдейл“ е един от сериалите, които бързо се превърнаха в любими на тийнейджърите

Базиран на героите от Archie Comics, „Ривърдейл“ дебютира през 2017 г. с положителен прием от публиката, стимулиран от огромната му популярност в Netflix. Рейтингите на шоуто обаче намаляха през последните години, като премиерата на сезон 6 беляза спад от 45% от зрителите спрямо сезон 5.

Шоуто направи звезди от членовете на актьорския състав, включително КиДжей Ейпа, Лили Рейнхарт, Камила Мендес, Кол Спрауз, Кейси Кот и други. Сериалът отбеляза и последната телевизионна изява на покойния актьор Люк Пери, който почина през 2019 г.

В социалните мрежи забелязахме, че голяма част от феновете на „Ривърдейл“ приветстват новините за неговото спиране. Те са на мнение, че шоуто достигнало върха на своя потенциал и няма как да задържи най-добрите си нива в бъдеще.

КиДжей Ейпа, който играе ролята на Арчи, сподели: „Бях малко тъжен, когато разбрах. Опитвам се да не мисля за това, защото колкото повече го правя, толкова по-реално става. „Мисля, че много от нас го очакваха – че седмият сезон вероятно ще бъде последен. Така че за мен не беше голяма изненада.“

Тези дни CW обявиха края на доста други сериали, като например Legends of Tomorrow и Dynasty.