Soundtrack.bg

Хари Стайлс неуспешно кандидатствал за ролята на Елвис Пресли

Британската поп звезда Хари Стайлс разкри, че се е явявал на прослушване да изиграе легендата Елвис Пресли в новия биографичен филм на Баз Лурман. Както обаче знаем, Стайлс не получи ролята, като вместо това за работата бе избран актьорът Остин Бътлър.

Относно кандидатстването си за ролята на Елвис, Хари Стайлс говори в шоуто на култовия радиоводещ Хауърд Стърн. Той определи музиката на Елвис Пресли като „невероятно свещена“ за него.

Филмът, който е насрочен за пускане на голям екран на 24 юни, разглежда връзката на Краля на рокендрола с неговия мениджър – полковник Том Паркър (изигран от Том Ханкс), обхващаща повече от 20 години. Той ще бъде представен пред публика след само 5 дни на престижния кино фестивал в Кан.

Говорейки за любовта си към Елвис, Хари Стайлс посочи: „Елвис вероятно беше първият човек, когото познавах освен семейството си, когато бях дете. По тази причина около него имаше нещо невероятно свято, така че реших, че трябва да се опитам да получа ролята.”

Стайлс продължи: „Бях много заинтригуван от това… Имам чувството, че ако режисьорът смята, че не съм най-добрият човек за ролята, тогава е по-добре за него и за мен. Ако смятат, че филмът ще бъде по-добър с някого друг, тогава аз не искам да го правя, защото не искам да бъда не толкова добрата версия на Елвис“.

Днес на пазара се появи новият студиен албум на Хари Стайлс, носещ името Harry’s House. Критиците вече започнаха да го оценяват високо, а някои го определят за най-добрия запис на Стайлс до момента. В последния месец феновете на изпълнителя имаха възможността да слушат водещия сингъл „As It Was“, който за пореден път ни показа най-доброто от някогашния член на бой бандата One Direction.

Harry’s House е третият студиен албум на Хари Стайлс, издаден до момента. Записът съдържа 13 парчета, като британецът ще представи новите песни с множество концерти пред публика.