Soundtrack.bg
Аватар

Вижте красивия първи трейлър на новия „Аватар“ (ВИДЕО)

Най-после можем да видим първи трейлър на продължението на „Аватар“ – супер амбициозният проект на режисьора Джеймс Камерън, който известно време заемаше първо място по регистрирани приходи в историята на киното.

Новата лента носи името Avatar: The Way of Water, като предстои да излезе на голям екран в края на годината – на 16 декември. Както добре знаем от първия филм, историята ни насочва към приказно красивата планета Пандора, която човечеството се опитва да колонизира. Планетата обаче е населявана от странни същества – На’ви, които не са готови да се предадат пред хората. Първият филм от 2009 година генерира приходи от над 2.8 милиарда долара, а бюджетът му достигна 237 милиона.

В продължението на „Аватар“ действието се развива десет години след събитията в първия филм. Протагонистът Джейк Съли (Сам Уортингтън) и половинката му Нейтири (Зоуи Салдана) вече имат деца и продължават да живеят на Пандора. Пред тях обаче изникват нови предизвикателства, които ще ги накарат отново да се борят за живота си.

Вижте и красивия първи трейлър на новия „Аватар“, който най-вероятно ще ви допадне от визуална гледна точка:

Сред актьорите от първия филм, които участват и в продължението, са Стивън Ланг, Джовани Рибиси, Джоуъл Дейвид Мур, Мат Джерълд и други. Завръща се и ветеранката Сигорни Уийвър, за която обаче се знае, че ще играе персонаж, различен от този в първата лента.

Сред новите лица Avatar: The Way of Water са Кейт Уинслет, Клиф Къртис, Еди Фалко, Вин Дизел, Си Джей Джоунс, Брендън Коуъл и други.

Планирани са общо четири продължения на „Аватар“, с което броят филми следва да достигне 5. Очаква се следващите три след The Way of Water да бъдат представени през 2024, 2026 и 2028. Режисьор на следващия филм отново е Джеймс Камерън, който е и сред авторите на сценария. Бюджетът на проекта е около 250 милиона долара, което затвърждава „Аватар“ като един от най-скъпите филмови франчайзи до този момент.