Soundtrack.bg
Кевин Спейси

Години след като го „отмениха“ – Кевин Спейси се завръща в нов филм

Една от първите жертви на „кенсъл културата“ Кевин Спейси се готви да се завърне в актьорския бизнес, поемайки роля в нов проект. Американецът ще се снима в лентата 1242 – Gateway To The West, която ще бъде на историческа драма и се очаква да бъде представена на престижния кино фестивал в Кан.

Автор на филма е унгарецът Петер Сош, докато в актьорския състав намираме още Ерик Роберис, Кристоф Ламбер, Терънс Стамп и други.

Разбира се, това не е точно първа роля на Кевин Спейси след уличаването му в сексуален тормоз и практически изолацията му в Холивуд. Той имаше участие във филмите Peter Five Eight и L’uomo Che Disegno Dio, но този път ролята му ще бъде далеч по-голяма и важна за проекта като цяло. Може да се каже, че това ще бъде реалното му завръщане към работата.

Кевин Спейси е изключителен актьор, но той бе „отменен“ след като няколко души го обвиниха в сексуален тормоз, включително за нещо, случило се през 80-те години на миналия век. Самяит Спейси отрече всички обвинения, но както често се случва, той практически бе признат за „виновен“ без съд и присъда, губейки всякакви бъдещи проекти в кино индустрията.

Очаква се филмът 1242 – Gateway To The West да разкаже за внука на именития монголски владетел Чингиз Хан – Бату Хан. Лентата е съвместна продукция между Великобритания, Унгария и Монголия. Бату Хан е човекът, който е избран за управление на западните части на монголската империя. Той е бил изключително умел пълководец, печелейки големи битки от Китай до Персия. Именно Бату получава отговорност за нахлуването в Европа, но през 1242 г. той се сблъсква с дълбоко духовен човек и замък в Унгария, който спира нашествието му в Европа и в крайна сметка причинява падането му.

1242 – Gateway To The West ще бъде представен на фестивала в Кан с надеждите да бъде закупен от голямо студио, което да отворите вратите пред широката публика.