Soundtrack.bg
Кейдж

Никълъс Кейдж защити комиксовите филми от критиките: Не виждам къде е проблемът

Няма никакъв спор, че комиксовите филми, представени най-силно от компаниите Marvel и DC, сякаш „завзеха“ кино индустрията в последните години. Именно това са продукциите, които генерират най-голям интерес и най-много пари от страна на зрителите.

Велики режисьори от „старата школа“ като Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола вече изразиха критики към това развитие на киното. Скорсезе ги определи като „филми, представляващи увеселителни паркове“, докато Копола смята, че те представляват един и същи филм, който се прави отново и отново.

Никълъс Кейдж, който между другото е племенник на Франсис Форд Копола, обаче има съвсем различно мнение. Той смята, че макар и тези филми да привличат голяма част от медийното внимание, те не пречат на по-малките продукции, в каквито самият той се снима доста често.

Говорейки пред GQ, Кейдж каза следното: „Не разбирам защо те (Скорсезе и Копола, бел. ред.) правят това? Не разбирам и къде точно е конфликтът тук. Със сигурност не съм съгласен с тяхното мнение“.

Никълъс Кейдж не е съгласен с критиките, насочени към филмите на Marvel

„Мисля че филмите, които аз правя, като например – Pig и Joe, по никакъв начин не влизат в конфликт с филмите на Marvel. Имам предвид, че надали един филм на Marvel има каквито и да е допирни точки с един „tweener“. Под „tweener“ визирам филм, който е с бюджет между 30 и 50 милиона долара. Като цяло смятам, че киното е в добра форма в момента. Погледнете към филми като Power of the Dog, Spencer или филмите на Мегън Елисън. Все още имаме и хора като Пол Томас Андерсън“.

Ник Кейдж също така мисли, че в последно време супергеройските филми са станали доста по-добри, сравнено с времето, в което самият той се е снимал в такива.

„Определено има голям напредък от времето, в което аз се снимах в двата филма за Ghost Rider. Кевин Файги или който и да е зад цялата машина, намери страхотен начин да разкаже тези истории и да свърже всички персонажи един с друг. Какво лошо може да има в нещо, което забавлява цялото семейство – едновременно възрастните и децата? Просто не разбирам къде е проблемът“.