Soundtrack.bg
Squid Game

Великият Спилбърг си навлече критики заради Squid Game

Един от най-великите режисьори в историята Стивън Спилбърг си навлече критики в социалните мрежи заради блокбъстър сериала на Netflix Squid Game.

Причина за това са думите на американския творец, че корейската продукция е постигнала подобен колосален успех, въпреки че е разчитала на „непознати хора“ в актьорския състав.

Спилбърг се появи по време на наградите PGA, говорейки за успеха на Squid Game. Той заяви: „Squid Game промени математическите уравнения за всички нас. Поздравявам Тед Сарандос (изп. директор на Netflix, бел. ред.) за това“.

Попитан дали за един филм или сериал е толкова важно да избере познати на публиката актьори, за да успее, Спилбърг похвали Netflix за избора на по-малко познати лица.

„Преди доста време трябваше да си познат на местната публика, за да дойдат да те гледат в киносалоните. Интересното е, че днес непознати хора могат да участват както в цели сериали, така и във филми“.

Думите на Спилбърг за „непознатите хора“ обаче предизвика вълни от реакции в социалните мрежи.

Доста хора, включително азиатци, побързаха да припомнят на култовия режисьор, че актьорският състав на Squid Game е съставен от хора, които далеч не са непознати, ами напротив – доста добре познати са на целия азиатски континент.

Един от тях пише: „Непознати? Вероятно е така за хората, които гледат само американски продукции“. Друг пък напомня, че явно доста хора все още си мислят, че „светът се върти около Холивуд“.

Иначе феновете на Squid Game могат да бъдат доволни, защото Netflix отдавна потвърди, че ще има втори сезон на супер успешната корейска драма. На този етап все още няма конкретни срокове за това, като създаването на сезон 2 все още е в доста ранен етап. В каталога на стрийминг платформата обаче има множество други корейски продукции, които можете да тествате в момента. Определено азиатската държава ни залива с качествено съдържание, което може да ни радва.