Soundtrack.bg
истински детектив

Ще има четвърти сезон на „Истински детектив“

HBO вече разработва четвъртия сезон на един от най-качествените си криминални сериали „Истински детектив“. Това бе разкрито в материал на The Hollywood Reporter, а феновете на крими поредицата със сигурност ще бъдат доволни, очаквайки да видят каква мистерия ще ни бъде предложена този път.

Съобщава се обаче, че част от четвъртия сезон няма да бъде самият създател на сериала Ник Пицолато, който до този момент отговаряше за развитието на поредицата.

Вместо това, четвъртият сезон на „Истински детектив“ ще бъде оглавен от носителя на „Оскар“ Бари Дженкинс, докато автор на сценария ще бъде мексиканският творец Иса Лопес. Също така разбираме, че сезон 4 на сериала ще носи името True Detective: Night Country.

Ник Пицолато прекрати договора си с HBO през 2019 година след създаването на сезон 3, участие в който взеха актьори като Махершала Али и Стивън Дорф. Като цяло сериалът бе високо оценен от публика и критици, получавайки 21 номинации за награди „Еми“ и четири за „Златен глобус“, а Матю МакКонъхи спечели наградата на критиците за превъзходната си игра в сезон 1.

Най-вероятно Матю МакКонъхи и Уди Харелсън отново ще бъдат сред продуцентите на четвъртия сезон на „Истински детектив“, както бе и за предишните три сезона, въпреки че участваха като актьори единствено в първия. И до днес много хора смятат, че именно този сезон е най-добрият, а и трябва да признаем, че дуото МакКонъхи – Харелсън се представи изключително впечатляващо.

Някои медии отбелязаха, че напускането на Ник Пицолато и замяната му със „свежа кръв“ може да се окаже онази позитивна промяна, която да върне „Истински детектив“ на нивото на първи сезон. Третият бе приет като подобрение спрямо втория, но истината е, че потенциалът е налице за нещо още по-качествено. Ще следим с интерес и кои актьори ще бъдат ангажирани за сезон 4, имайки предвид, че някои наистина големи имена взеха участие досега, включително носители на „Оскар“ като Матю МакКонъхи и Махершала Али.