Soundtrack.bg
Netflix

Netflix също каза „довиждане“ на Русия

Най-популярната стрийминг платформа в света Netflix също се включи към международните санкции, наложени над Русия заради инвазията в Украйна. Американската компания обяви, че спира услугите си на територията на Руската федерация.

Това се случва няколко дни след като Netflix потвърди, че спира и работа по руски проекти, които в бъдеще да станат част от нейния богат каталог от филми и сериали. Към момента в Русия се разработваха четири оригинални продукции на Netflix, но работата по тях бе преустановена.

Стрийминг платформата навлезе в Русия през 2016 година, но може да се каже, че това се случи без особено голям успех. Към момента Netflix има около 222 милиона абоната в света, но въпреки огромното население на Руската федерация, едва 1 милион от тях идват от Русия.

Разбира се, Netflix не е единствената голяма компания, която реши изцяло да се изтегли от Русия. Това вече стори най-използваната музикална стрийминг платформа Spotify, както и множество други компании от различни сфери. Дори технологични компании като Microsoft, Apple и Dell обявиха, че спират да продават продуктите си на територията на Руската федерация.

От друга страна, социална мрежа №1 в света TikTok също обяви, че преустановява възможността руски потребители да създават съдържание за платформата. Компанията посочва, че по този начин ще опита да спре разпространението на руска пропаганда, свързана с войната в Украйна. Тук има осезаема разлика с Netflix, защото руските потребители на TikTok са неимоверно повече – над 35 милиона.

Междувременно Netflix обяви, че ще пусне за безплатно гледане документалния си филм Winter on Fire: Ukrainse’s Fight for Freedom, разказващ за масовите протести в Киев, добили популярност в историята като „Евромайдан“. Тогава украинците протестираха заради отказа на президента Виктор Янукович да не подпише споразумение за присъединяване към Европейския съюз, предпочитайки заздравяване на връзките с Русия. Въпросните събития доведоха до свалянето от власт на Янукович, който в момента живее в изгнание на руска земя.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.