Soundtrack.bg

Стивън Спилбърг възражда култов персонаж на Стив МакКуин

Стивън Спилбърг вече е готов с един от следващите си филмови проекти. Легендарният режисьор ще възроди един от култовите персонажи на покойния актьор Стив МакКуин – Франк Булит. Това обаче няма да е римейк на филма от 1968 година, а ще разкаже изцяло нова история около персонажа Булит.

Продукцията ще бъде дело на Warner Bros. и Amblin, като проектът все още е в етап на начална разработка. Посочва се, че това няма да бъде следващият филм на Спилбърг, а е планиран за по-нататък. В момента режисьорът се занимава с пост-продукцията на полубиографичния The Fablemans, който разказва за неговото детство в щата Аризона.

Джош Сингър ще бъде сценарист на новия филм за Франк Булит, докато сред продуцентите на проекта са синът на Стив МакКуин Чад и внучката му Моли.

Кой обаче е Франк Булит – култовият герой, пренесен на голям екран от Стив МакКуин през 60-те години на миналия век?

Франк Булит е ченге в Сан Франциско, което започва поход срещу мафиотски бос, поръчал убийството на негов ключов свидетел. Една от най-запомнящите се сцени във филма е преследването с автомобили по улиците на Сан Франциско, определяно за едно от най-добрите в историята на киното.

Сега остава големият въпрос – кой ще влезе отново в ролята на коравото ченге Франк Булит? Определено няма да е лесно да наследиш великия Стив МакКуин в тази роля, но със сигурност и ще бъде страхотно изживяване за всеки един актьор. Остава да видим и в кое десетилетие ще се развива действието – дали ще останем в годините на миналия век или Франк Булит ще бъде пресъздаден като съвременен герой. Това ще бъде тепърва решено от Стивън Спилбърг и екипа, стоящ зад проекта.

Стив МакКуин е един от култовите американски актьори на миналия век, за съжаление починал твърде рано – на едва 50-годишна възраст през 1980 година. През 1967 той е номиниран за „Оскар“ за водеща мъжка роля за участието си във филма The Sand Pebbles. Има и четири номинации за „Златен глобус“.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.