Soundtrack.bg

Оказа се, че през цялото време сме произнасяли името на Дензел Уошингтън погрешно

Дензел Уошингтън е двукратен носител на „Оскар“ и един от най-популярните актьори в света, но се оказва, че през цялото време сме произнасяли името му погрешно. Това разкри самият той по време на участие в предаването на Греъм Нортън.

Британският водещ се сети да пита Уошингтън как точно се произнася името му. Оказа се, че то не се произнася Ден-зел, както вероятно 99% от хората мислят, а всъщност е Ден-зил.

Вижте и куриозното видео от ситуацията:

Е, оказва се, че вероятно вече няма смисъл Дензел тепърва да прави кампания по отношение начина, по който произнасяме името му. Повечето хора вече така или иначе са свикнали да го правят именно по този начин.

Иначе кариерата на Дензел Уошингтън продължава да се развива страхотно. В момента той отново е номиниран за „Оскар“ в категорията за водеща мъжка роля. Ако успее да грабне статуетката, за него това ще е Оскар номер 3, което определено е впечатляващо. Американският актьор е номиниран заради ролята си в продукцията „Трагедията на Макбет“, базирана върху работата на Уилям Шекспир. Това е девета номинация за „Оскар“ в кариерата на Уошингтън – постижение, с което той със сигурност се гордее.

Досегашните си „Оскар“-и Дензел Уошингтън печели за „Слава“ (най-добра поддържаща мъжка роля) и „Тренировъчен ден“ (най-добра главна мъжка роля). За ролята си в „Трагедията на Макбет“ той получи и номинация за „Златен глобус“, но тогава статуетката отиде в Уил Смит за „Методът Уилямс“.

Общо петима актьори са номинирани за „Оскар“ в категорията „Най-добра главна мъжка роля“ тази година. Освен Дензел Уошингтън, номинирани са още Хавиер Бардем, Бенедикт Къмбърбач, Андрю Гарфийлд и Уил Смит. Церемонията за връчване на статуетките ще се проведе на 27 март на познатото място – „Долби Тийтър“ в Лос Анджелис. Водещи ще бъдат три дами – Реджина Хол, Ейми Шумър и Уонда Сайкс. Рекордьор по брой номинации (12) е „Силата на кучето“ на режисьорката Джейн Кампиън.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.