Soundtrack.bg

Първа снимка на Килиън Мърфи като Робърт Опенхаймер

За пореден път британският актьор Килиън Мърфи ще работи със звездния режисьор Кристофър Нолан. Мърфи ще бъде създателя на атомната бомба Робърт Опенхаймер в следващия филм на Нолан, посветен на събитията около създаването на адското оръжие в течение на работата на проекта „Манхатън“.

Прави впечатление, че Кристофър Нолан отново събира звезден актьорски състав за следващия си филм. Освен Килиън Мърфи, участие в лентата ще вземат още Робърт Дауни-джъниър, Мат Деймън, Емили Блънт, Кенет Брана, Флорънс Пю, Рами Малек и други.

На въпросната снимка виждаме Килиън Мърфи да пресъздава една от най-известните фотографии на Робърт Опенхаймер – с шапка и цигара в уста:

Преди Килиън Мърфи се е снимал и в други филми на Кристофър Нолан, сред които „Генезис“ и трилогията за Тъмния рицар.

Говорейки за ролята си на Робърт Опенхаймер, Мърфи споделя: „Този човек (Опенхаймер) ми е наистина интересен. Интересно ми е как създаването на атомната бомба може да ти повлияе. Не говоря за самата механика – нямам интелектуалния капацитет, за да я разбера, но тези противоречащи си персонажи са наистина възхитителни“.

В последните години Килиън Мърфи доби още по-голяма популярност с ролята си на Томи Шелби в хитовия сериал „Остри козирки“, който си спечели хиляди фенове и в България. Британецът е истински ветеран в Холивуд, имайки десетки роли зад гърба си.

Робърт Опенхаймер е американски физик теоретик, който оглавява проекта „Манхатън“ в Ню Мексико за създаването на атомната бомба. Любопитен факт е, че след Втората световна война именно той започва да води кампании за ограничаване използването на ядрено оръжие. През 1954 година е обявен за заплаха за сигурността на САЩ, но продължава работата си като физик. Президентът Джон Кенеди го реабилитира, връчвайки му наградата „Енрико Ферми“.

Очаква се филмът „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан да бъде на кино екран през 2023 година. За своя основа лентата използва книгата American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer от Кай Бърд и Мартин Джей Шеруин.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.