Soundtrack.bg

Снимат филм за майката на Тупак Шакур

Нов филм ще разгледа в детайли живота на покойната Афени Шакур – майка на рапъра Тупак и деен активист на движението на чернокожите „Черните пантери“.

Лентата е с име Peace, Love & Respect; the Afeni Shakur/Panther 21 story и ще се фокусира върху две ключови години от живота и дейността на Афени – между 1969 и 1971 година. Разбира се, основа на сюжета ще е дейността ѝ в редиците на „Черните пантери“.

Не е тайна, че като млада Афени Шакур е била важна част от „Пантерите“. Тя се присъединява към организацията през 1968 година, а след това е сред арестуваните от групата Panther 21, обвинени за организирането на бомбени атаки в Ню Йорк, преди да бъдат оправдани от съда.

На този етап се знае, че историята ще се развие до раждането на Тупак през 1971 година, като ще бъдат включени и сцени, проследяващи още по-ранен етап от живота на Афени. За съжаление тя почина през 2016 година, поради което няма да може да види филма, създаден за живота ѝ.

Афени Шакур с прочутия си син и звезда на рап музиката Тупак

Един от продуцентите на филма Дина ЛаПолт споделя, че според нея за жените, членове на „Черните пантери“, не се говори достатъчно много, въпреки многото неща, които те са вършили в полза на организацията и като цяло чернокожите в САЩ.

ЛаПолт каза: „Програмите за безплатна закуска, медицинските пунктове, нюзлетърите, информацията къде може да се получи образование – всичко това е било движено от жените в „Черните пантери“.

Продуцентът на проекта призна, че една от основните ѝ цели е да осигури чернокожа режисьорка на проекта, както и чернокож сценарист. „Това би било мечта“, споделя Дина ЛаПолт.

Афени Шакур почина от сърдечен удар през 2016 година, като дори в края на живота си тя се отдаваше на социални дейности. Нейният син Тупак никога не е криел уважението си към нея, дори пишейки в нейна чест популярното си парче „Dear Mamа“.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.