Soundtrack.bg

Потвърдено: Ще има продължение на Mortal Kombat

Феновете на Mortal Kombat могат да бъдат спокойни, защото вече е потвърдено, че ще има продължение на едноименния филм от 2021 година.

Както е известно, през миналата година успяхме да гледаме римейк на старите филми, вдъхновени от една от най-известните файтинг игри в историята на гейминга. Новият Mortal Kombat дебютира едновременно в кината и в стрийминг платформата HBO Max, събирайки разнопосочни отзиви от критика и зрители. Явно обаче продуцентите са решили, че първата част е била достатъчно успешна, за да се пристъпи към продължение.

Entertainment Weekly съобщава, че сценарист на Mortal Kombat 2 ще бъде добре известният Джереми Слейтър, който наскоро работи по сериала на Marvel Moon Knight. Също така научаваме, че голяма част от звездите от първата част ще се върнат и за продължението на филма.

В своя Twitter акаунт сценаристът Джереми Слейтър написа: „Супер развълнуван съм да се присъединя към този екип! Създаваме нещо много по-голямо и много по-кърваво, което ще отвее главите на хората“.

Филмът от миналата година проследи историята на талантлив ММА боец, който научава, че е потомък на древния боец Ханзо Хасаши, когото познаваме по-добре като Скорпиън. Съдбата на Кол Йънг винаги е била да се превърне в един от шампионите на Земята в битката за оцеляване с воините на Отвъдния свят – битка, която продължава от много време насам.

В първия филм всъщност не успяхме да видим самия турнир Mortal Kombat, а проследихме сценарий, в който императорът на Отвъдния свят Шан Цунг се опитва да убие бойците на Земята още преди надпреварата да започне. Поради това бойци като Луи Кенг, Соня Блейд и Джакс трябваше да се борят за живота си, изправяйки се срещу плашещи създания от други измерения. Самият филм пък проправи път за появата на Джони Кейдж – един от любимите персонажи на феновете. Все още обаче не е ясно кой ще изиграе Кейдж в следващия филм.