Soundtrack.bg

Питър Динклидж: „Домът на Дракона“ ще бъде страхотен

Звездата от „Игра на тронове“ Питър Динклидж призна, че очаква наистина много от първия спиноф, който HBO разработва в момента – „Домът на Дракона“. Сериалът ще ни върне години назад във времето и ще ни разкаже повече за историята на рода Таргариен.

В момента Динклидж промотира новия си филм Cyrano, но в подкаста WTF with Marc Maron поговори малко и за света на „Игра на тронове“. В касовия сериал на HBO той изигра образа на Тирион Ланистър и се превърна в един от най-обичаните персонажи от страна на феновете.

Сега Питър Динклидж е на мнение, че HBO няма да ни разочароват и със спинофа „Домът на Дракона“.

„Мисля, че ще бъде наистина добър сериал. Режисьорът и продуцентът работиха и по нашето шоу. Мисля, че ще се получи наистина добре“, обясни Динклидж.

Хората, които движат нещата около „Домът на Дракона“, са най-вече Мигел Сапочник и Райън Кондал. Сапочник е добре познат на феновете на „Игра на тронове“, тъй като той режисира някои от най-добрите епизоди на сериала – „Hardhome“, „Battle of the Bastards“, „The Winds of Winter“ и „The Long Night“. Именно поради това може да се очаква, че Сапочник ще пренесе добрата си работа и в „Домът на Дракона“.

Междувременно Питър Динклидж призна, че HBO са поели наистина голям риск, когато са решили да направят сериал по фентъзи книгите на Джордж Р.Р. Мартин. Той каза: „Те предприеха голям риск с нашия сериал. Тогава стартирахме бавно, но защо сега те да не направят нещо подобно? Доказано е, че това работи“.

Като цяло повечето фенове мразят последния сезон на „Игра на тронове“, който изглеждаше набързо направен и с не особено добър сценарий, но най-вероятно „Домът на Дракона“ ще бъде с доста висок рейтинг. Не е тайна, че „троновете“ си остават една наистина масивна марка в света на развлекателната индустрия. Поради това не е изненада, че HBO решиха да започнат и със спиноф проектите.