Soundtrack.bg

Хауърд Стърн смята, че антиваксърството е убило Meat Loaf

Популярният радио водещ Хауърд Стърн смята, че твърдата позиция на Meat Loaf спрямо ваксините и мерките срещу COVID-19 са довели до неговата кончина.

Легендарният метъл музикант почина на 74-годишна възраст само преди няколко дни. Официалната причина за смъртта му не бе обявена, но според информация на таблоида TMZ, Meat Loaf е бил покосен от COVID-19 и не е успял да се пребори със заболяването.

Приживе Meat Loaf се обяви против мерките срещу COVID-19 и заяви, че според него маските не вършат никаква работа и няма как ти помогнат. Той дори бе казал, че според него това е просто още едно средство за контрол над хората и той предпочита да умре, отколкото да позволи да бъде контролиран.

Говорейки за смъртта на Meat Loaf, Хауърд Стърн, който е върл привърженик на ваксинацията, заяви следното: „Бедният Meat Loaf бе погълнат от някакъв култ. Някакси той наистина вярваше всичко това, което говореше – че по-добре да умре свободен, отколкото да се ваксинира. И сега е мъртъв!“

Стърн добави: „Бих искал сега неговото семейство да излезе публично и да каже: „Знаете ли, когато Meat Loaf лежеше в болницата и не можеше да диша, той каза – „Направих грешка, трябваше да се ваксинирам“. Подобно на всички онези антиваксъри, които казват – „Направих грешка“.

Иначе Стърн добави, че винаги е бил очарован от музиката на Meat Loaf и нестандартния му стил. „Музиката му беше като спектакъл на Бродуей“, посочи култовият радио водещ.

Роден в Далас, щата Тексас, Meat Loaf се радваше на успешна музикална кариера. Носител на награда „Грами“, Meat Loaf доби широка популярност със своя дебютен албум Bat Out of Hell от 1977 година, продал повече от 40 милиона копия в цял свят. Последният му албум Braver Than We Are, който е под №12 в неговата дискография, се появи на бял свят през 2016 година.

Един от най-запомнящите се цитати на Meat Loaf относно пандемията от COVID-19 звучеше така: „Прегръщах хората в самия разгар на пандемията. Разбирам ако животът трябва да спре за малко, но те не могат да продължават да спират живота ни заради политика“.