Soundtrack.bg

След Джокович, Австралия ще се разправи и с Кание Уест

Хип-хоп звездата Кание Уест има намерение да изнесе голям концерт на територията на Австралия, но премиерът на страната Скот Морисън побърза да го предупреди – това може и да не се случи, ако той не е ваксиниран.

Австралийските медии съобщават, че Кание Уест има желание да изнесе колосално шоу на Marvel Stadium в Мелбърн, като екипът му вече се е свързал с местната футболна лига (AFL), за да работи по запазване на стадиона през месец март.

Попитан по този въпрос, австралийският премиер Скот Морисън побърза да уточни: „Правилата са такива, че трябва да си напълно ваксиниран, за да влезеш в страната – това са правилата. Както видяхте добре, правилата важат за абсолютно всички. Няма никакво значение кой си – трябва да следваш правилата. Ако това е така, то всеки е добре дошъл. Ако не спазваш правилата, не можеш да влезеш в Австралия“.

Изключително съмнително е, че Кание Уест е ваксиниран, имайки предвид, че рап звездата е доста конспиративно настроен и определя ваксините като „знака на Звяра“, казано по библейски. Той също така смята, че с ваксините искат да вкарат чипове в телата ни.

Не толкова отдавна Кание Уест сподели какво мисли по темата: „Много от децата ни бяха ваксинирани, а сега те са парализирани. Поради това съм много внимателен, когато някой казва, че начинът да се справим със COVID са ваксините. Това е знакът на Звяра. Те искат да поставят чипове вътре в нас, искат всякакви други неща. Искат да направят така, че да не можем да преминем през портите на Рая“.

Правилата на австралийското правителство се превърнаха във водеща тема в последните седмици, след като най-добрият тенисист в света Новак Джокович не бе допуснат в страната и дори прекара време в хотел за мигранти. Този казус се превърна в нов повод за разделение между хората по цял свят, като някои поздравиха австралийците за действията им, а други ги упрекнаха едва ли не във фашизъм.