Soundtrack.bg

Потвърдено: Идрис Елба е „в играта“ за следващ Джеймс Бонд

Вече официално можем да потвърдим, че британският актьор Идрис Елба е един от кандидатите за наследник на Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд. Потвърждението идва от самата Барбара Броколи, която е един от продуцентите на култовата кино сага за Агент 007.

Барбара Броколи бе гост на подкаста на Deadline и заяви, че Елба е „част от разговорите“ за следващия 007. Името на чернокожия агент отдавна се споменава като една от опциите за наследник на Даниел Крейг, който се оттегли от ролята след последния филм за британския таен агент „Смъртта може да почака“.

Във въпросния подкаст Барбара Броколи заяви: „Да, познаваме се с Идрис, ние сме приятели. Той е невероятен актьор. Той е част от разговорите, които водим“.

Броколи призна, че продуцентите на поредицата са отказвали да мислят за наследник на Даниел Крейг, поне докато неговото участие в продукцията не приключи официално. „Бяхме решили, че докато не мине времето на „Смъртта може да почака“, а ние оберем позитивите от страхотното време на Даниел с нас, няма да мислим или говорим за никого другиго“.

Наскоро Барбара Броколи сложи край на спекулациите, че жена може да се превърне във водещ персонаж във филмите за 007, каквито слухове имаше. Тогава тя заяви, че по-скоро е редно да се измислят по-добри роли за жените във филмите за Джеймс Бонд, отколкото да се дават „мъжки роли“ на дамите.

Смята се, че самият Идрис Елба няма нищо против да бъде следващият Джеймс Бонд, стига да получи предложение за това. Сред останалите актьори, които се споменават за наследници на Даниел Крейг, са Том Харди, Том Хидълстън, Ричард Мадън, Джон Бойега, Майкъл Б. Джордан и други. Очаква се през тази година продуцентите да вземат финалното си решение, с което сагата да премине към следващия етап на своето развитие. Засега знаем, че не е изключено следващият Бонд да е чернокож, но едно е сигурно – ще си остане мъж.