Soundtrack.bg

Боно не харесва името на U2 и повечето песни на бандата

Наред ли е всичко с Боно? Това е въпрос, който повечето фенове на легендарните U2 си задават след скорошно интервю на фронтмена на бандата.

Предполагаме, че всичко с Боно е окей, но истината е, че той даде доста депресиращо интервю за подкаста Awards Chatter. В него ирландската рок икона сподели, че не харесва името на U2 и дори не одобрява повечето песни на групата. Нещо повече – той смята, че едва наскоро се е научил да пее както трябва.

61-годишният фронтмен сподели: „Наистина не харесвам името U2. Тогава в нашите глави изглеждаше футуристично, но не ми харесва. Нашият първи мениджър Пол МакГинес обаче каза – „Вижте, това е страхотно име, което ще изглежда добре на тениски – една буква и една цифра“.

U2 са една от най-успешните банди в света, но Боно не одобрява и голяма част от дискографията на групата. Той обясни: „Бях в колата и по радиото пуснаха една от нашите песни. Както казваме в Дъблин, лицето ми стана алено на цвят. Групата звучеше страхотно, но проблемът е в този „ирландски мачо“ глас, който звучи изопачено“.

Той все пак сподели и какво му харесва. „Една от песните, които мога да слушам наистина много, е „Miss Sarajevo“ с Лучано Павароти. Честно казано, повечето други парчета ме карат да се чувствам неудобно. Въпреки това, „Vertigo“ е може би една от песните, с които се чувствам най-горд. До голяма степен и заради начина, по който това парче се свързва с публиката“.

Боно призна, че поне според него, едва наскоро той се е превърнал в истински певец. „Едва отскоро мога да кажа, че съм истински певец. Може би някои хора все още не го проумяват, но го разбирам“.

Въпреки самокритичността на Боно, U2 остават една от най-големите банди в историята на музиката. Ирландците имат продадени над 150 милиона копия на своите албуми, множество награди и първи места в класациите. А ние се надяваме следващия път Боно да е в по-добро настроение!