Soundtrack.bg

Руни Мара влиза в ролята на Одри Хепбърн

Номинираната за „Оскар“ Руни Мара ще изиграе легендарната Одри Хепбърн в предстоящия биографичен филм Call Me By Your Name на режисьора Лука Гуаданино.

Проектът е разработен от технологичния гигант Apple за собствената му стрийминг платформа AppleTV+, като на този етап повече детайли липсват, освен че сценарист на филма ще бъде Майкъл Митник. Тепърва очакваме новини, свързани с актьорите, които ще бъдат ангажирани за проекта.

Одри Хепбърн е актриса, която е добре позната на няколко поколения киномани. Отивайки си от този свят през 1993 година, Хепбърн е носител на най-престижните награди в сферата на киното и ентъртейнмънт индустрията като цяло – „Оскар“, „Еми“, „Тони“ и „Грами“. Приживе Хепбърн получава признание и за многото хуманитарна работа, която тя върши.

Руни Мара е добре познато (и успешно) име в Холивуд. Тя е актриса, двукратно номинирана за „Оскар“ за участието си във филмите „Момичето с драконовата татуировка“ и „Каръл“. Наскоро тя отново се събра с колежката си от „Каръл“ Кейт Бланшет за участие във филма Nightmare Alley на Гийермо дел Торо.

Одри Хепбърн е актриса, която не се нуждае от представяне

 

Режисьорът Лука Гуаданино също не може да се оплаче от липса на работа. Сред проектите му в момента са римейк на „Повелителят на мухите“ и проектът „Bones & All“ с участието на Тимъти Шаламе. Наскоро той представи и лимитирания сериал We Are Who We Are, който получи позитивни отзиви от критиката и публиката.

Одри Хепбърн е родена на 4 май 1929 година в белгийския град Иксел, но прави забележителна кариера на територията на САЩ. Славата ѝ нараства стремглаво през 50-те и 60-те години на миналия век, за което спомага и участието ѝ във филма „Закуска в Тифани“ по Труман Капоти. Друг от изключително популярните ѝ филми е „Моята прекрасна лейди“. В последните години от живота си е посланик за добра воля на УНИЦЕФ, затвърждавайки статута си на една от любимите на няколко поколения холивудски актриси.