Soundtrack.bg

Киану Рийвс дарил 70% от хонорара си за „Матрицата“ за битка с рака

Киану Рийвс сякаш съвсем сериозно се е заел със задачата да се превърне в най-обичаният актьор в историята. За това ще му помогне и откритието, че той е дарил цели 70% от хонорара си за първия филм от поредицата „Матрицата“ за битка с раковите заболявания.

LAD Bible, цитирани от New York Post съобщават, че холивудската звезда е направил дарение от цели 31.5 милиона долара за изследване на левкемията. През 1999 година „Матрицата“ се превърна в истински хит в боксофиса, като тогава Рийвс получи 10 милиона долара предварително, а още 35 милиона след главоломния успех на лентата. Това прави общо 45 милиона хонорар, като от тях Киану е дарил 31.5 милиона (70%) за благотворителност.

Този ход на актьора не е никак случаен, имайки предвид, че неговата собствена сестра е страдала от левкемия и се е борила с болестта цели осем години. Включително и в момента, в който Киану Рийвс е получил големия си хонорар за „Матрицата“.

С времето Киану Рийвс продължи да дарява средства за каузата, дори основавайки собствена фондация. Съобщава се, че фондацията на актьора е действала в продължение на години, като малко хора са знаели за това, тъй като самият Киану не е искал да ѝ дава гласност и да трупа популярност с благотворителните си действия.

През 2009 година Рийвс все пак признава за фондацията, казвайки в интервю за Ladies Home Journal: „Имам лична фондация, която работи от пет или шест години, помагайки на две болници и в търсенето на лек срещу левкемията. Не обичам името ми да се свързва с нея, просто искам да я оставя да върши работата си“.

През 2020 година Киану Рийвс обяви търг за 15-минутна среща с него по Zoom, като получената сума бе дарена на Camp Rainbow Gold – лятна програма за деца с ракови заболявания в Айдахо. Тогава победителят заплати около 19 000 долара, за да може да си поговори „на четири очи“ с холивудската звезда.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.