Soundtrack.bg

Сериал на Netflix искал да използва песен на AC/DC, но не успял да си го позволи

Cobra Kai може да е един от водещите и най-рейтингови сериали в Netflix, но дори за тях е било непреодолим проблем да използват песен на рок легендите AC/DC. Това призна един от създателите на шоуто Джон Хурвиц.

Говорейки пред Entertainment Weekly Хурвиц сподели, че песента на AC/DC „Thunderstruck“ е трябвало да присъства в една определена сцена от четвърти сезон на Cobra Kai. Музиката на австралийската банда обаче се оказала толкова скъпа, че дори един от водещите сериали на Netflix не е успял да си закупи правата за съответното парче.

Джон Хурвиц разказа: „Имахме „Thunderstruck“ в сценария, даже няколко пъти през последните години. Така и обаче не успяхме да си позволим да я ползваме“.

Търсейки алтернатива на AC/DC, Cobra Kai са се възползвали от далеч по-евтин вариант, а именно – да ползват музиката на друга австралийска банда – Airbourne. Тази група често е била сравнявана с AC/DC през годините, но както можете да предположите, сумите там са съвсем различни, сравнено с едни от титаните на световната рок музика.

Джон Хурвиц разкри, че AC/DC не е единствената голяма банда, чиято музика Cobra Kai са искали да ползват през годините, но не са можели да си позволят. Той разкри: „Много често добавяме разни неща към сценария, но понякога се случва така, че добавяме неща, които всъщност не можем да си позволим. Имам предвид, че във фантазиите си разполагаме с бюджети, които могат да ни позволят да вкараме музиката на групи като AC/DC, Bon Jovi и Guns N’ Roses.

Cobra Kai все пак успяха да си осигурят парчето „Girls, Girls, Girls“ на Motley Crue, която присъства в последния засега сезон на сериала.

Cobra Kai е своеобразно продължение на култовите филми от вселената на  The Karate Kid. В момента сериалът е един от най-гледаните в платформата на Netflix, но явно дори това не му позволява да си плати за музиката на група като AC/DC.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY