Soundtrack.bg

Дейвид Дрейман посочи младите банди, които му вдъхват надежда

Рокът не е мъртъв, дори напротив – в доста добра форма е. Фронтменът на легендите Disturbed Дейвид Дрейман посочи пет банди, които му вдъхват надежда, че тежката музика е в добри ръце.

Завръщайки се в Twitter след известно отсъствие от социалната мрежа, Дейвид Дрейман посочи имената на по-млади банди, които според него тласкат рок и метъл жанровете напред и се справят повече от добре.

В Twitter фронтменът написа: „Ако някой ви казва, че рокът е мъртъв, то той със сигурност не внимава в картинката. Погледнете какво правят през последните години групи като Motionless in White, Bring Me the Horizon и Nothing More. Младите групи се развиват. Кой е следващият?“

Той добави: „Не мога да забравя и Bad Wolves – бандата, която наистина направи пробив през последните пет години. Беше лудо да гледам как те го направиха“.

Няколко дни по-рано Дейвид Дрейман сподели специални комплименти и на групите, изцяло съставени от жени. „Нови банди като Plush и The Warning ми вдъхват надежда. Това са млади и силни жени, които свирят на истински инструменти, пишат песни и ги изпълняват така, че целият рок жанр да се гордее с тях“.

The Warning е банда, съставена от сестрите Даниела, Паулина и Алехандра Виляреал. Те предизвикаха внимание през миналата година с EP-то си Mayday. Междувременно бяха поканени и от Metallica да изпълнят кавър на класиката „Enter Sandman“. Междувременно Plush е банда от четири момичета с фронтуоман Морая Формика. През следващия месец Plush ще имат възможността да потеглят на турне с легендата Slash.

Disturbed продължават да работят по нов албум след като за последно издадоха Evolution през 2018 година. Следващият албум на бандата ще бъде под номер 8 в тяхната дискография. Групата е два пъти номинирана за „Грами“ и е една от най-влиятелните на хард рок/алтърнатив/нюметъл сцената. До момента Disturbed са реализирали продажби от над 17 милиона копия, което затвърждава тези думи.