Soundtrack.bg

Чудният свят във вътрешността на музикалните инструменти

Виждали ли сте някога как изглеждат музикалните инструменти отвътре? Професионалните музиканти познават света на нотите и устройството на инструментите, с които създават мелодии. За да овладееш магията на музиката, трябва също да опознаеш потайностите на механизмите в сърцето на китарата, на пианото, на саксофона. Завесата към непознатия за мнозина вътрешен свят на музикалните инструменти открехва фотографът Чарлс Брукс. Благодарение на снимките му, можем да се запознаем със загадъчния и удивителен свят на приказната архитектура на познатите музикални инструменти.

Златна флейта
Ако погледнете фотографиите на Чарлс Брукс, ще се почувствате като малки човечета, попаднали в големи чудати зали, които никога не сте посещавали

Ще се озовете във вътрешността на един от най-изкусно направените инструменти – рояла Fazioli Grand Piano. Той се произвежда само в 100 екземпляра годишно и съдържа 8000 отделни части.

Пиано

Фотографът Брукс използва специален обектив с висока резолюция, за да създаде илюзията, че се намираме в просторни зали – вътрешността на инструментите. Изображенията са композирани чрез специална техника на фокусиране, за да се пресъздаде усещенето за пространство и дълбочина. По този начин можем буквално да се разходим в просторната зала в цигулката или саксофона.

Пиано
Невероятен е и интериорът на 14-каратова златна флейта, фотографирана от Брукс в старинно музикално ателие в Нова Зеландия

А 130-годишната цигулка „Fritz” крие в себе си космата „мишка“, която съществува във вътрешността на повечето струнни инструменти. Когато те се почистват или реставрират, много от музикантите молят майсторите да върнат пухкавата мишка обратно на мястото й, за да ги последва навсякъде късметът.

Саксофон

Диджериду, традиционният дървен духов инструмент, създаден от аборигените в Северна Австралия, също вдъхновил Брукс да заснеме необикновената му вътрешност. Сърцевината на древния инструмент не е изваяна от човешка ръка, а е пронизана от термити, които направили канали, възпроизвеждащи необикновения звук на инструмента.

Чело

Чарлс Брукс е специалист във фотографията, вдъхновена от класически музиканти и изпълнения им, както и от естетиката на музикалните инструменти. Неговите работи са извоювали много награди и са познати в света на музикалните изпълнители, изнасящи представления в концертните зали и оперите из целия свят.

Чело
Диджериду

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY