Soundtrack.bg

Отложиха с два месеца „Морбиус“ с Джаред Лето

Комиксовият филм „Морбиус“ с носителя на „Оскар“ Джаред Лето в главната роля бе отложен за срок от два месеца, стана ясно днес. Причина за това е пандемията от COVID-19 и по-конкретно увеличаващите се случаи от новия вариант „Омикрон“, а до голяма степен и големия успех на „Спайдър-Мен: Няма път към дома“.

„Морбиус“ е третият филм от т.нар. Spider-Man Universe на Sony след двата филма за „Венъм“ до този момент. По първоначални планове лентата трябваше да излезе на голям екран през лятото на 2020 година, но на няколко пъти бе отложен напред във времето. А ето, че сега това се случва отново. По последни планове „Морбиус“ трябваше да бъде на кино екран на 21 януари. Сега обаче бе обявено, че филмът ще бъде по кината в началото на месец април.

В „Морбиус“ виждаме Джаред Лето в ролята на антигероя д-р Майкъл Морбиус. След като е диагностициран с рядко заболяване на кръвта, д-р Морбиус е твърдо решен да спаси себе си, но това идва и със своята висока цена – той се трансформира в създание, подобно на вампир.

Режисьор на „Морбиус“ е Даниел Еспиноза, а великият Майкъл Кийтън ще повтори ролята си на злодея Лешояда. Също така, част от актьорския каст на филма са имена като Мат Смит, Джаред Харис и Тайрийз Гибсън.

В синопсиса на филма четем: „С опасно заболяване на кръвта и решен да спаси останалите, страдащи от същото, д-р Морбиус се решава на отчаян ход. И ако в началото всичко изглежда като невиждан успех, тъмнината в него е отприщена. Ще победи ли доброто над злото или д-р Морбиус ще се предаде пред мистериозните си нови нужди?“

Според слуховете, Sony планира да направи филм и за още един от култовите опоненти на Спайдър-Мен – Крейвън Ловеца. Със сигурност компанията иска да използва максимално много правата за филмите с култовия герой на Marvel, който виждаме и в MCU, благодарение на споразумението между Sony и Walt Disney/Marvel.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY