Soundtrack.bg
спайдър-мен

Новият „Спайдър-Мен“ мина границата от 1 млрд. в боксофиса

Внимание! Статията съдържа спойлери за „Спайдър-Мен“: Няма път към дома“!

Със сигурност „Спайдър-Мен: Няма път към дома“ е не само най-успешният филм на Sony Pictures за 2021 година, но и един от най-успешните филми на компанията изобщо. Това се доказва и от цифрите, според които лентата вече премина границата от 1 милиард долара в световния боксофис, при това – още преди края на годината.

Цифрите показват, че филмът на Джон Уотс вече е заработил повече от 467 милиона долара на територията на САЩ, докато извън Америка приходите възлизат на повече от 587 милиона долара. Изводът е, че само за 12 дни, „Спайдър-Мен: Няма път към дома“ е успял да заработи 1.05 милиард долара, което е наистина внушително постижение, особено в ситуация на глобална пандемия. Това го прави и първият филм след „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ насам, който успява да премине границата от 1 милиард долара приходи.

Колкото конкретно до Sony Pictures, които имат правата за образа на Спайдър-Мен в киното, въпреки присъствието му в Marvel Cinematic Universe, това засега е техният втори най-успешен филм след „Спайдър-Мен: Далече от дома“ (1.13 милиарда). Със сигурност обаче „Няма път към дома“ ще надмине предшественика си и ще се изкачи на лидерската позиция.

До голяма степен успехът на „Спайдър-Мен: Няма път към дома“ се дължи на неочакваното завръщане на куп любими герои от миналото. Това важи не само за злодеи като Д-р Октопус, Зеления Гоблин и Електро, но и за предишните версии на Питър Паркър на голям екран – Тоби Макгуайър и Андрю Гарфийлд. Появата им във филма бе истински шок за публиката, но в добрия смисъл.

Пост-кредитите на филма отново загатнаха и за навлизането на култовия Венъм във вселената на MCU. Том Харди взе участие в единия пост-кредит, а всички видяхме и как част от симбиота остана в тази част на мултивселената. Иначе казано, очакват ни още повече емоции в бъдеще, това е сигурно.