Soundtrack.bg

Amazon искат „Колелото на времето“ да покрие всички 14 книги

Сериалът по фентъзи класиката „Колелото на времето“ е една от перлите в стрийминг платформата Amazon Prime. Компанията си е поставила амбициозна цел шоуто да покрие всичките 14 книги по епоса на Робърт Джордан, включително и предисторията!

За това потвърди един от шефовете на Amazon Studios Вернън Сандърс в интервю пред ентъртейнмънт медията IGN. Той заяви, че в момента студиото е фокусирано върху настоящето, но определено има амбицията да създаде сериал, който да обхване цялата история на „Колелото на времето“, независимо, че тя е меко казано обширна.

Пред IGN Вернън Сандърс заяви следното: „Идеално би било да продължим работата си с Рейф Джъдкин (създател на сериала, бел. ред.) и екипа му до последния ден. Очевидно това би било най-добрият вариант. В момента сме концентрирани върху мястото, което сме достигнали. Рейф и хората му вече започнаха работа по първите няколко епизода на втори сезон. Толкова са добри, че ми се искаше да мога веднага да ги споделя с публиката“.

По-рано тази година Amazon подновиха „Колелото на времето“ за втори сезон, още преди първият да е дебютирал в стрийминг платформата. Вернън Сандърс призна, че креативността и работата на Рейф Джъдкин са убедили компанията да предприеме подобен ход.

„Това решение бе изцяло базирано на нашето убеждение от креативна гледна точка и работата на Рейф за първия сезон. Неговата визия за втория сезон беше толкова добра, че не ни липсваше никаква увереност – това е сериал, който хората ще обичат и който трябва да продължи. Това потвърждение бе плод на нашите инстинкти, но като цяло главният „виновник“ е Рейф и работата на екипа му“.

На този етап Amazon са повече от доволни от статистиките, които показват изключително висок интерес на публиката към „Колелото на времето“. Първият сезон на шоуто е в рамките на осем серии, а в главните роли са Розамунд Пайк, Даниъл Хени, Зоуи Робинс, Маделейн Мадън, Кейт Флийтууд и други.