Soundtrack.bg

Ще има сериали по „Блейд Рънър“ и „Пришълецът“

Легендарният режисьор Ридли Скот потвърди, че две от големите му кино творби ще се сдобият и със собствени сериали. Става дума за sci-fi класиката „Блейд Рънър“ и хоръра „Пришълецът“. Нещо повече – пилотните два епизода на бъдещите два сериала дори вече са написани.

Говорейки пред BBC, Ридли Скот разкри, че се очаква шоуто по „Блейд Рънър“ да е в десет на брой серии. Очаква се и продължителността на сериала от вселената на „Пришълецът“ да е подобна. Това са несъмнено две от най-обичаните продукции във филмографията на английския творец. Преди няколко години гледахме продължение на „Блейд Рънър“, режисирано от Дени Вилньов, докато от света на ксеноморфите вече има множество различни продукции, включително и предистории.

Още през декември 2020 година бяха обявени планове за сериал по „Пришълецът“. За създател на продукцията бе избран Ноа Хаули. Той дори разкри, че се очаква „това да бъде първата история от „Пришълецът“, в която действието се развива на Земята“.

Скоро ще можем да гледаме сериал по „Блейд Рънър“

Иначе Скот говори и за не особено доброто представяне на филма си „Последният дуел“ в бокс офиса. Той обвини „апатичните милениъли“ за липсата на достатъчно интерес към историческата продукция.

В подкаста WTF на Марк Мейрън Ридли Скот каза: „Това, което имаме в днешно време, е тази аудитория, която не се отлепя от мобилните си телефони. Тези ши*ани милениъли не желаят да бъдат научени на нищо, освен ако не им го поднесеш на мобилния телефон.“

Съвсем скоро ще можем да гледаме и най-новия филм на Ридли Скот – „Домът на Гучи“. Актьорският каст прави впечатление с имена като Лейди Гага, Ал Пачино, Адам Драйвър, Джаред Лето, Салма Хайек и Джереми Айрънс, а историята ще разкаже за убийството на Маурицио Гучи, поръчано от собствената му съпруга Патриция Реджиани. Първите отзиви за филма са повече от добри, като със сигурност очакваме една страхотна продукция. Междувременно Ридли Скот продължава да работи и по продължението на „Гладиатор“ – филм, който със сигурност ще искаме да гледаме.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории