Soundtrack.bg

Майк Шинода за завръщане на Linkin Park: Сега не е моментът

Ще продължи ли Linkin Park да съществува след смъртта на Честър Бенингтън? Това е въпрос, който все още не намира своя окончателен отговор. Доказателство за това е последното изказване на Майк Шинода, който не отрече напълно подобна възможност, но и посочи, че „сега не е моментът“ за това.

Честър Бенингтън шокиращо отне живота си през лятото на 2017 година, когато извърши самоубийство в дома си. Както можеше да се очаква, това напълно спря функционирането на Linkin Park, които явно все още не знаят дали имат бъдеще без своя култов фронтмен, макар и вече да са опитали да запишат нова музика.

През април басистът Дейв Фарел даде лъч надежда на феновете, когато сподели, че бандата е започнала да пише нова музика преди настъпването на пандемията. Майк Шинода обаче заяви в подкаста Tuna with Toast, че определено сега не е точният момент Linkin Park да се завърне на сцената.

„При мен е добре, че чисто физически, все още чувствам, че мога да изнасям концерти. Надявам се, че това няма да се промени скоро. Сега обаче не е времето за завръщане. Нямаме нужния фокус, за да направим нещо подобно. Математиката ни също не работи. И под математика нямам предвид финансова такава, а емоционална и креативна математика“.

Шинода напомни, че Linkin Park са си поставили летва, която задължително ще трябва да достигнат, ако решат да се завърнат на сцената. Проблемът е, че досега бандата няма нищо, което да е достатъчно добро. „Нашата летва по отношение на това, което можем да приемем, е наистина висока. Както е било винаги. Всичко, което правим като група, трябва да достига тази горна граница“.

Майк Шинода потвърди, че Linkin Park категорично изключват възможност да изнасят концерти, по време на които Честър Бенингтън да се появява като холограма на сцената. „Аз съм един милион процента против нещо подобно. Мисля, че това е една наистина ужасна идея“.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.